CUTI CUTI MALAYSIA 2020 TIPS MELANCONG : WARNA TUDUNG WAJIB DIBAWA!

Bila nak travel benda paling pening mesti berapa banyak tudung nak kena bawak kan ? Lagi lagi bila dah fikir nak ootd cantik cantik tapi nak minimal kan space utk bawak tudung. Haaa don’t worry sis! Cik Mataair boleh bagi solutions untuk masalah terbesar wanita ni!




Hitam

Warna hitam merupakan penyelamat terbesar dalam hidup seorang wanita! Betul kan ? Bila in doubt utk match kan baju dengan tudung, selalu hitam lah yang akan jadi pilihan pada akhirnya. Yes warna hitam sangat penting sebab boleh matchkan dengan apa jua jenis baju & warna hitam akan menaikkan lagi seri wajah umtuk apa jenis kulit pun

 

Taupe

Taupe merupakan gabungan choco, nude & dusty. Jadi taupe tergolong dalam kumpulan warna earthy tone yang juga selamat! Warna taupe tengah menjadi TREND sekarang ni tak mengira umur & tone kulit. Warna taupe juga membawa imej mewah kerana si pemakai akan nampa lembut dan ayu sahaja bila pakai. Sesuai lah nak pakai kalua ootd sambal tudung terbang terbang ditiup angina gituu

 

Dusty Cream / White

Dua colur dusty cream and white juga menjadi pilihan trend terkini yang dipilih hijabi untuk melancong. Sebab trend sekarang lebih membawa kepada look yang ‘suci’ dan ‘bersih’. Jadi 2 colour ni sangat lah sesuai dipakai untuk bercuti. Ditambah lagi dengan dress labuh yang beralun, wallah sangat feeling retis apabila bergambar!

 

Bonus point! Lagi best kalau semua tudung yang dibawa tak perlu gosok tapi tetap nampak elegant, shiny & sejuk! Lagi ngams sangat ootd tu kannn?

So, Mataa nak berikan teaser awal untuk ugais tahu tudung paling best abad ini, gabungan ‘ironless’, ‘shining’, ‘elegant’, ‘trendy’. Semua ada lah dalam satu tudung!



Nak tau?

Check our CATALOG COLLECTION now